Rekonstrukce rodinného domu

Dům ve svahu je na úzké parcele v zástavbě rodinných usedlostí na vesnici. Původní dům nemá velkou estetickou hodnotu, ani dispoziční logiku. Proto jsme se rozhodli jej celý přetvořit a zároveň navázat na původní stopu i tvarosloví domu.

Status

Projekt

Klient

soukromý investor

Rok

2019

Z původní hmoty domu jsme vytvořili vstupní část s garáží, technickou místností, vstupní halou a koupelnou pro hosty.

Původní kůlna a stodola jsou navrženy na stejném půdorysu a propojeny do tvaru U. Uvnitř domu tak vzniká centrální terasa s vysokou mírou soukromí.

Funkčnost a praktičnost

Obytnou část domu jsme odclonili nízkou stavbou garáže s technickým zázemím. Za vstupem do domu navazuje část kuchyně s jídelnou na vyvýšeném podlaží. Úrovně podlah stoupají se sklonem terénu a v nejvyšší části je umístěn obývací pokoj s relaxační zónou. Dětské pokoje a ložnice jsou umístěny v podkroví a využívají otevřenost krovu. 

Majitelé přemýšlejí velmi ekologicky a dům tedy bude používat šedou a dešťovou vodu, jako zdroj energie bude fungovat tepelné čerpadlo, střecha garáže bude zelená a celý dům bude v pasívním standardu s rekuperací. 

Sledujte aktuality na sociálních sítích:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Přihlaste se k newsletteru a odebírejte novinky:

© 2019 Andrea Jašková Architekt